Hogyan keress pénzt a Skype segítségével?

Archívum

Kategória

Hogyan keress pénzt a Skype segítségével?

2017. 08 14.

Egyre többen keresnek meg Skype os oktatás témában. A Skype gyakorlatilag egy csatorna, és bárki is riogat, ne higgy neki, webkamerával, kellő felkészüléssel szuper megoldást ad a pénz szerzésre, ha Skypeon osztod meg a tudásod!

HOGYAN ÉS MIÉRT FOGTAM ÉN BELE?

2 éve kezdtem szabadúszóként élni és dolgozni és adta magát az ötlet, hogy magánórákat vállaljak. Ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak arra, hogy befektetés nélkül pénzt keressek. Először személyes tanítványokkal dolgoztam, de bővíteni szeretem volna a tanítványaim számát, ezért el kezdtem böngészni az interneten és rábukkantam egy magántanár-közvetítő oldalra, nevezetesen a Magántanárod.hu-ra és gondoltam, miért ne? Felregisztráltam. Amikor az első Skype os tanítványom jelentkezett, eléggé meg voltam illetődve. Nem tudtam hogy osszam meg vele a tankönyvet, működni fog-e a net mindkettőnknél, vajon fizetni fog-e az órákért, stb. Aztán pár hét alatt annyira gördülékennyé vált az egész, hogy egyre több hallgatót tereltem a Skype ra, és most már szinte csak online diákjaim vannak.
Valóban, a személyes találkozás energiája valamennyire elvész. Ez némi veszteség? Legalábbis elsőre annak tűnik. Másrészt viszont annyi minden másban segít az online oktatás rendszere, hogy napestig sorolhatnám az előnyöket. Sőt, akivel hosszútávon tanulsz, annál egy idő után fel sem tűnik, hogy webkamerán és nem élőben látjátok egymást. Valamint, sokszor még jól is jön, hogy nem kell egy alig ismert embert beengedni mondjuk a lakásodba, a személyes teredbe.

MIÉRT LESZ MEGOLDÁS NEKED AZ ONLINE OKTATÁS?
Számomra a legfontosabb, verhetetlen előnyei a Skype os oktatásnak:

PONTOSSÁG

Az órák pontosan kezdődnek, a tanulók nem késnek és jól be tudják kalkulálni idejükbe az órát. A pénz is pontosan érkezik, általában előre fizetnek és egy megosztott, online nyilvántartásban vezetjük az elszámolást.

LEMONDÁSOK CSÖKKENÉSE

Nekem ez volt az egyik legnagyobb előny, amit az online oktatás adott. Mivel nem kell utazni, az időre figyelni, stb. a tanulók sokkal kisebb arányban mondják le az órákat, mint a személyes alkalmaknál. Sőt, mivel kényelmesebb, akár több órát is vesznek a szokásosnál!

TANANYAGOK

Olyan, mintha egy interaktív táblád lenne, sőt még jobb is! A tankönyvekből képeket fotózok ki és pár másodperc alatt megosztom, a gépemről lejátszom a hanganyagot, közös, online elérhető mappákba tudok feltölteni és megosztani bármit. Az eszközök és a technikák sokkal jobbak és gyorsabban elérhetőek, használhatóbbak, mint a személyes oktatásnál. Nagyon jó online felületeket tudsz használni, és ettől még színesebb is az óra!

KÉNYELEM

Nemcsak a tanulóknak, nekem is irtó kényelmes, hogy az órákat pontosan kezdjük, nem kell utazgatnom, két óra között belefér egy ebéd, rugalmasan szervezhetem a napomat, stb. A kényelem az egyik legnagyobb előny ? ráadásul nem pazarlunk időt az utazással, amit másra, készülésre, további órákra lehet fordítani.

Egyszóval

Skype ra fel! Ne félj tőle, próbáld ki és garantált, hogy Te is beleszeretsz! Ha szeretnél gyakorolni, először tarts egy próbaórát egy ismerősnek és úgy mindent le tudsz tesztelni. Rakj össze néhány próba-óra vázlatot, vagy anyagot, kezdj el nézelődni az interneten és az inspiráció nem marad el.

Ez a jövő! Ha benne akarsz lenni, tegyél érte a még most, a jelenben.
Hirdesd meg magad online, terjeszd el az ismeretségi körödben, hogy online tanítasz és készülj fel az első diákok profi tanítására! Egy próbát megér, utána pedig meglátod majd, mennyire megszereted!
Sok sikert az online oktatás területén!