Miért imádok online tanulni a Skype segítségével?

Archívum

Kategória

Miért imádok online tanulni a Skype segítségével?

2017. 06 24.

Online tanulni? A Skype-tanulás előnyeiről ejtenék pár szót. Pár hónapja kezdtem el olaszul online tanulni és azóta is, heti két óra Itália egy fantasztikus tanárral, kényelmesen, otthonról!

Már unalomig hangoztattam, hogy minden tanárnak és tanítani vágyónak érdemes kipróbálni a skype-on való tanítást, hiszen annyira adja magát, kényelmes és gördülékeny! Úgyhogy ezt nem is taglalom tovább, ebben a cikkben elolvashatod, miért érdemes Skype oktatásba fognod.

Pár hónapja kitaláltam, hogy szeretnék megtanulni egy új nyelvet, csak úgy, hobbiból, nem azért, hogy pénzt keressek vele, vagy hogy fejlesszem magam, csak azért, mert jól esik. Sokat tépelődtem, aztán a választásom az olaszra esett. Hogy miért?

Toszkána. Imádom.

Paszta. Minden mennyiségben.

Caffe. Prendo un caffe.

Ciao. Ciao bella ?

Az olaszok nekem a napfényt, az imádott paradicsomot, a jó sokáig érlelt sonkát, a gördülő dombokat és az életörömet jelképezik. Hát ezért.

A magantanarod.hu oldalon kerestem tanárt, nem véletlen, hiszen én is itt hirdettem korábban. Elolvastam a bemutatkozókat, aztán a választásom Andira esett, aki egy balatonos fotóval és széles mosollyal egyből hozta azt a feelinget, amit a nyelvtől is kapni szeretnék. A választást nem bántam meg, Andi szuper-kedves és lendületes tanár, aki végtelen türelemmel hívja fel a figyelmem újra és újra a hímnem-nőnem egyeztetések kikerülhetetlen kihívásaira, szigorú, de igazságos, teljes figyelmével és támogatásával van jelen minden órán.

Azoknak, akik félnek, hogy a Skype kapcsolat nem fog működni, üzenem, hogy a félelmük részben jogos, tényleg van néha, hogy szaggat a vonal, vagy hogy kikapcsoljuk a kamerát, hogy jobban menjen a vétel. De mindez cseppet sem árnyékolja be az órát, aki nem a kifogásokat keresi, annak lesz jó netkapcsolata.

Online tanulni sokféleképpen lehet, de Andival pl. könyvből tanulunk, ami meglepően jól működik. Andi lelkesen küld extra feladatokat, zenéket is.

Ami pedig megfizethetetlen, hogy reggel tanulunk, amikor még friss az agy és van lendület, és nem kell sem neki, sem nekem utazni ahhoz,  hogy találkozzunk Itália lankáin. Igazából vele nem is tudnék Magyarországon találkozni, és ez a zseniális, ezért terjeszti ki az online oktatás a lehetőségeket!

Szóval vágj bele! Nem számít, hogy hol élsz, mit csinálsz, ki vagy. A neten a világ tudása elérhetővé vált, határok nélkül. Képezd magad, éld át a tanulás élményét, akár egy új szakma, akár egy hobbi, akár egy új nyelv elsajátítása? Még sohasem volt ilyen egyszerű!

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!